Vegán túrógombóc

Hozzávalók: (kb. 12db golyóhoz)

~ fél bögre köles
~ másfél bögre víz
~ fél bögre növényi tej
~ 1 zacskó kókuszreszelék (100g)
~ 2 ek. eritrit
~ negyed citrom leve
~ 1 tk fahéj


A kölest alaposan megmossuk és feltesszük főni a háromszoros mennyiségű vízben. Ha elfőtte a vizet hozzáöntjük a növényi tejet és tovább főzzük. Ezután a negyed citrom levét, az eritritet és a fahéjat is hozzákeverjük.

Majd ezzel párhuzamosan a kókuszreszelékből botmixerrel kókuszvajat csinálunk. (Ehhez egy kis segítség: semmi egyéb nem kell a kókuszreszeléken kívül és egyszerűen botmixerrel addig turmixoljuk amíg krémes állagú nem lesz. Márka terén ajánlom a mogyit vagy kalifát, mert ezekből lehet igazán krémes állagot elérni.)

Ha a köles beszívta/elfőtte az összes tejet, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókuszvajat, ez fogja megadni a túrós ízt!
Kicsit várunk vele, hogy összeálljon, ezután nincsen más dolgunk mint golyókat formálni belőle és belehempergetni (esetemben) zabpehelybe, amihez tettem egy kevés fahéjat is, de lehet például chia magba/kókuszreszelékbe is.

Jó étvágyat ☺

Ui.: Ha elkészítitek jelöljetek meg rajta, hogy lássam a műveteket, instagrammon használjátok a #healthgarecept taget.