Hozzávalók:
Első réteg:
- 6 nagy szem datolya
- 5 darab cukormentes keksz
- 4 evőkanál sótlan földimogyoró
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Második réteg:
- 1 doboz totu
- 3 evőkanál cocomus kókusztejszín
- 1 lapos evőkanál eritrit
- fél teáskanál konjac liszt
- 15-20 szem áfonya
Harmadik réteg:
- 1 doboz totu
- 3 evőkanál cocomus kókusztejszín
- 1 lapos evőkanál eritrit
- fél teáskanál konjac liszt
- 1 teáskanál céklapor (szín miatt használtam)
Elkészítés:
Első réteg: Az összetevőket mind beledobjuk egy aprítógépbe, és jól összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, (de nem is muszáj) majd belenyomkodjuk a masszát.
Második/harmadik réteg: Igazából nem is muszáj két réteg, csak a szépség miatt lehet különszedni, így amikor tálaljuk nagyon mutatós lesz.
Az összetevőket belerakjuk egy tálba és botmixerrel összedolgozzuk, hogy jó krémes legyen, majd ráöntjük a legelső rétegünkre.
Itt lehet akár felezni és külön-külön beleturmixolni a gyümölcsöket illetve a céklaport, de persze simán lehet elkészíteni eperrel vagy málnával (amilyen gyümölcsötök éppen van otthon).
Mehet pár órára a hűtőszekrénybe és utána már lehet is enni ☺
Viszont ebből elég kis picike tortácska lesz, mindössze 11 cm átmérőjű. De tesztelésnek pont jó szerintem, és aki nem ehet túrót annak egy nagyon jó opció lehet.
Mehet pár órára a hűtőszekrénybe és utána már lehet is enni ☺
Viszont ebből elég kis picike tortácska lesz, mindössze 11 cm átmérőjű. De tesztelésnek pont jó szerintem, és aki nem ehet túrót annak egy nagyon jó opció lehet.
Ui.: Ha kipróbáltátok jelöljetek meg rajta, hogy lássam a műveteket, instagrammon pedig használjátok a #healthgarecept taget.